Egyéb Szerződések

The home broker recommends the client to sign the contract,Real estate concept.

Ajándékozási szerződését is elkészítjük, ajándékozza ingatlanját biztonsággal, garanciával, akár haszonélvezeti jog beépítésével! Az ajándékozott ingatlan bizonyos feltételek fennállása esetében visszakövetelhető. Az ajándékozásnak az illetéke magasabb, viszont egyenes ági rokonok közti ajándékozás etében nincs illetékfizetési kötelezettség.

Az ingatlan bérleti szerződés nem ügyvéd köteles, azonban – főleg a bérbeadó biztonsága érdekében – esősen ajánlott az ügyvédi közreműködés. Újabban az adóhatóság szúrópróba szerűen ellenőrzi, hogy a bérleti díj után történik -e adófizetés, bizonyos bérbeadások esetén a bérbeadáshoz vállalkozási forma szükséges.

Fontos része még a szerződéseknek a tartási vagy életjáradéki szerződés, mely tipikusan tartás vagy életjáradék fejében (földhivatali bejegyzéssel) biztosít lehetőséget a tartást biztosítónak az ingatlan tulajdonjogának megszerzésére. Ez az egyik legkényesebb szerződéstípus, utólag rengeteg (jogi) vitára akár perekre adhat okot. Nagyon részletesen kell szabályozni, hogy az eltartó mit nyújt az eltartottnak, az hogyan kerül ellenőrzésre, teljesítésre.

Tipikusan idős emberek kötnek ilyen szerződést, így gyakran a szerződéskötő beszámítási képessége is felmerül. A szerződő feleknek a teljes tudata át kell fogja a szerződés megkötését és annak következményeit. Az ilyen szerződések legnagyobb ellenségei (és a szerződés pontenciális támadói) a törvényes örökösök, akik egy tartási szerződéssel végső soron kiesnek az örökségből.

Az ilyen szerződéseknél különösen fontos, hogy mint az eltartott, mind a tartásra kötelezett számára megfelelő jogi garanciák legyenek beépítve a szerződésbe, hiszen a
szerződések utólag megtámadhatók.

AZONNAL SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

KÉRJE SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓNKAT 
KÉRÉSÉRE VISSZAHÍVJUK

ELÉRHETŐSÉGEINK: 06 20 393 49 44 (0-24)
info@szuperugyved.eu

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ, JOGI TANÁCSADÁS: Meghallgatjuk, iratait áttekintjük, és részletesen tájékoztatjuk Önt kilátásairól, lehetőségeiről.A konzultációt követően lesz olyan helyzetben, hogy szabadon eldönthesse, hogy igénybe kívánja-e venni szakképzett jogászaink segítségét.